Původně jsme měli namířeno do polské Vratislavi, ale po přejetí za Náchodem do Polska, jsme se začali štosovat v dopravní zácpě. Po kontrole navigace jsem zjistil, že do Vratislavi bychom těch přibližně 140km jeli asi tři hodiny. A to jsem opravdu nechtěl. Otočil jsem to a narychlo vymyslel jiný plán. Zajedeme se podívat na přehradu Les Království.
Po návštěvě tohoto architektonicky zdařilého díla jsme vyrazili směr Praha a jelikož už byl čas si dát věčeři, tak jsem začal přemýšlet o místě, kde bychom si ji mohli dát. Před lety jsem na internetu zahlédnul zmínku o EB Diners a jejich jídelně ve stylu amerických 50.let. A tak jsme se před Hradcem Králové zastavili na večeři zde.
Interiér skutečně vypadal tak, jak jej známe z filmů z té doby. Byli jsme usazeni a já se při výběru „milkšejku“ začal rozhlížet, jestli náhodou nevešel Vincent Vega (John Travolta) s Mia Wallace (Uma Thurman). Objednáváme si tedy u milé servírky ty „milkšejky“ (ať jsme styloví) a burgery. Za chvíli máme před námi, jak dobré pití, tak i jídlo. Jídla je tedy porce, že při odchodu funíme.
Nutno dodat, že jsme si na všem, co jsme si v EB Diners objednali, pochutnali.
Na doporučení mého bratra jsme si minulou sobotu zajeli na oběd do Oseku, konkrétně do místa zvaného Havlíkův Dvůr. Bratr se u nich na burger zastavil dvakrát (naposledy na podzim) a vždy si pochutnal. Tak proč nedat na doporučení…?
Bylo krásné počasí a místa k sezení, jak venku, tak i uvnitř, byla všechna obsazena. Než jsme si vybrali a objednali u milé obsluhy, tak se jeden stůl uvolnil a my jsme si měli kde sednout. Po chvilce nám slečna servírka přináší naše burgery (pro mě s bulkou, pokud možno, bez sezamu), které mají být z masa plemene Angus, jež tady chovají.
Zakusujeme se do burgerů s očekáváním, že si pochutnáme na čerstvém mase tohoto vyhlášeného plemene. Nějak se u nás u obou to nadšení ne a ne dostavit. Spíše zklamání. Maso bylo přetažené a to, že „durch“. Posílám foto i s komentářem kamarádovi, který „dělá“ ty nejlepší burgery, které jsem kdy jedl a on mi odepisuje přibližně toto: „Pokud u anguse nedodržíš postup zpracování, tak je srovnatelné s „levným“ masem.“ A má naprostou pravdu. V případě našich burgerů by bylo lepší, kdyby si to pěkné zvíře užívalo života a luk, na kterých se zde pase.