Rozhovory

Chutnají mu jerky a tak dělá YERKY

Stanislav Durna (YERKY) vyrábí jerky z hovězího, vepřového a kachního masa v jeho malé výrobně ve středočeském kraji. O tom, co ho vedlo k tomuto nelehkému podnikání, se dozvíte na následujících řádcích. Jak jste se dostal k výrobě jerky? Byl […]

XAVIAN reprosoustavy Virtuosa & Medea

A zase ten XAVIAN

Trvalo tři roky, než Xavian začal prodávat své reprosoustavy. Vymýšleli, vyráběli, zlepšovali. Věci, které pan Barletta znal na teoretické úrovni, převáděl do praxe. V roce 1997 započal prodej u nás a na přelomu let 1998/1999 začali zasílat první reprosoustavy do […]

Xavian

Xavian a jejich top endové reprosoustavy VIRTUOSA ANNIVERSARIO

Do sídla firmy Xavian jsem si zajel poslechnout hudbu z nejvyšší řady reprosoustav Virtuosa Anniversario poslední lednový pátek. Příjemné necelé dvě hodiny jsem strávil s panem Petrem Bučilem – zástupcem ředitele, majitele a zakladatele firmy, pana Roberto Barletty. Na poslech […]

Krejčovský bespoke ateliér Dity Krupicové

Na tento rozhovor jsem nemusel jet nikterak daleko. Stačilo dojet metrem na Vysočanskou a pár set metrů dojít k domu, ve kterém se v nejvyšším patře nenachází zakletá princezna, nýbrž bespoke krejčovský ateliér Dity Krupicové – Ditafil. Tam již na mě […]

Pro nejlepší dorty do cukrárny Javeko

Na dorty do cukrárny Javeko jsme si skutečně zajeli a udělali jsme velmi dobře – jak jsem avizoval v předešlém článku. Nejenom, že jsme si opět pochutnali na výborných dortech, ale ještě k tomu si popovídali s dcerou paní majitelky – slyšet mladou […]

Norimberk a tamní craftový pivovar Orca

Na pátek 27. října jsem měl v Norimberku domluvený rozhovor s majitelem craftového pivovaru Orca Felixem (Felix vom Endt). Jelikož jsme byli dohodnuti, že přijedeme po 13. hodině, tak nám stačilo vyrazit z Prahy ráno. Na cestu nám svítilo Slunce a jeho […]

Ani sushi, ani burrito. Je to Sushirrito.

Na dnešní rozhovor jsem se vážně těšil a to ze dvou důvodů. Tím prvním důvodem je Jakub (energický a pozitivní chlápek), se kterým jsme do sebe v srpnu „vrazili“ před místem, kde v té době budoval jeho restaurační podnik. Slovo […]

Vypusťme Gin(a) z láhve

Pár měsíců jsem domlouval termín tohoto rozhovoru s jedním ze dvou Ondrů z Garage22. Pokud jste ještě o této ginérce (když může být likérka, tak proč by nemohla být ginérka) neslyšeli, tak vězte, že tihle tři chlápci (Ondra, Martin a […]

Vrátnice – craftová piva v Karlíně

Již nějakou dobu jsem měl domluvený rozhovor s Kamilem – majitelem podniku nazvaného Vrátnice, který má své místo na ulici Thámově v pražském Karlíně. Po mém příchodu na čas, Kamil právě otevíral svůj podnik a jelikož musel ještě vyřešit několik […]