Když bydlíte v Horních Počernicích, což je východní okraj Prahy a zajedete si na páteční oběd do Dvora Králové nad Labem, tak to jídlo musí být něco extra. A pokud si na oběd zajedete podruhé v týdnu do stejné restaurace, která se evidentně nenachází zrovna za rohem, tak vězte, že to jídlo vskutku extra je.
Stejně, jako před několika málo dny, tak i dnes bylo slunečno. A proto jsem se opět rozhodnul pro usazení ke stolu na zahrádce.Ta je dostatečně veliká a stolů je přiměřené množství.
Jako polévku jsem si mohl dát buď Hovězí vývar s kořenovou zeleninou a vaječnými nudlemi nebo Žampionový krém. Dal jsem přednost žampionovému krému. Nevzpomínám si, že bych někdy jedl tak dobrý Žampionový krém.
Jako hlavní chod jsem si objednal Králičí stehno na česneku s mačkanými bramborami. Maso bylo upečené skvěle. Výpek byl fantastický a brambory byly uvařeny tak akorát. Hlavní chod předčil mé očekávání.
Pan číšník (majitel restaurace) mi doporučil jako sladkou tečku dezert, který pekla jeho maminka. Jak dlouho myslíte, že jsem se nad takovou nabídkou musel rozhodovat? Po přinesení dezertu jsem věděl, že jsem se rozhodnul správně. Vizuálně mi dezert připomínal Kremšnite, který jsem ochutnal poprvé v Chorvatsku v roce 2002. A dezert od maminky pana majitele chutnal velmi podobně – fantasticky.
Fotky pokrmů nemohou zprostředkovat to chuťové opojení, které jsem mohl již podruhé zažít v této restauraci. Pro stejný zážitek, se ve Dvoře Králové nad Labem v restauraci Slunce, musíte stavit osobně.
P.S.: Pokud máte rádi zmrzlinu, tak se zastavte na náměstí ve Zmrzlinárně.