V sobotu jsem navštívil město Dvůr Králové nad Labem. Důvod byl prostý a pro mne velice milý. Jel jsem gratulovat k narozeninám kamarádovi, kterému jsem k jeho 75.narozeninám před rokem mohl pouze zavolat a popřát mu hodně zdraví – a to, že jej potřeboval!
Takže o rok a den později jsem měl tu vzácnou příležitost, (byť) neohlášen, přepadnout kamaráda, výborného textaře a spisovatele Jaroslava Kratěnu. A jelikož odpoledne začalo přecházet v podvečer, tak jsme si (bohužel bez Jardy) zašli na večeři. Na cestě do restaurace jsem vyfotil na výstavě Škodovek 110R Coupé konané na náměstí, několik skvostných kousků.
Pár metrů od krásného náměstí se nachází restaurace Slunce. Její interiér je velmi útulný, ale jelikož bylo opravdu vedro, tak jsme si sedli venku k jednomu z mnoha stolů pod slunečník. Velmi příjemná slečna servírka nám nabídla mnoho nápojů. Já, jelikož řídím, tak jsem zůstal u grepového nealka z pivovaru Bernard. Můj dámský doprovod si dal postupně domácí kiwi limonádu, melounový spritz a Limoncello – to prý bylo nejlepší.
I když bylo vedro, tak jsem začal hráškovým krémem. A ten byl vážně velmi chutný. Můj doprovod si dal Roastbeef salát. Chutnal božsky.
Pokračoval jsem vepřovými žebry v medové barbecue marinádě. Vše, co vidíte na talíři, bylo skvělé. A ten domácí chléb… Kůrka při odlamování praskala jako v reklamě. Já jsem chlebový a mohu vám říct, že tenhle chlebík je tedy něco.
Panem číšníkem mi byl nabídnut jejich nealko gin s tonikem. Shodli jsme se na tom, že gin je nejlepší ten, co obsahuje alkohol.
Abych si vykompenzoval nemožnost vyzkoušet jejich alkoholické nápoje, tak jsem si dal čokoládový fondant s meruňkovým rozvarem. Má cenu opět chválit?
Tahle sobota byla úžasným dnem. A pokud jde o jídlo, tak v královédvorské restauraci Slunce jsem rozhodně nebyl naposledy.