Nějak jsem ještě nezačal oslavovat den svatého Martina a s tím spojené pojídání husy a popíjení svatomartinského vína. A možná proto jsem si v tento den klidně dal pokrmy z vietnamské kuchyně. Do Sapy to nemáme nikterak daleko, a tak jsme na sobotní oběd zajeli do bistra Hải Hà. Bistro je poměrně dobře schované a než tam vejdete, tak před vchodem procházíte kolem kuchaře, který griluje maso na malém grilu. Uvnitř je to celkem malé a stolů není mnoho. My jsme měli štěstí, jelikož se po našem příchodu uvolnil stůl pro čtyři osoby. Byl náš.
Dali jsme si tradiční jihovietnamské jídlo Bún bò Nam Bộ a Bún chả. Jídlo bylo samozřejmě dobré, ale lepší by bylo, kdyby kuchař použil na místo klasického koriandru ten vietnamský – je více aromatický a má trochu jinou chuť.
Jako „dezert“ jsme si dali bagetu Bánh mì. Ta bývá taktéž nazývána bánh mì Sài Gòn, poněvadž je původně z Ho Či Minova Města.